ECOLAB ARKA ARKAYA 5. KEZ DÜNYANIN EN ETİK ŞİRKETLERİ LİSTESİNDE YER ALDI

Ecolab Ethisphere Enstitüsü tarafından arka arkaya 5. kez dünyanın en etik şirketlerinden biri seçildi. Bu ünvan etik yönetim ve sosyal sorumluluk programlarına sahip şirketlere verilmektedir.

"Bu ödülü bir kere daha almaktan son derece onur duyuyoruz,” diyen Ecolab CEO’su Douglas M. Baker  “Bizim uzun vadeli başarımızın temelinde yöneticilerimizin, çalışanlarımızın ve kültürümüzdeki etik iş yapma şekli vardır. Bizim için sadece başarılı olmak değil, bu başarıya nasıl ulaştığımız da önemlidir. Güçlü iş ahlakımız, işimizi tüm dünyada başarılı yapabilmemiz ve karlı ve sürdürülebilir bir büyüme için kilit faktördür” dedi.

Dünyanın en etik şirketler sıralamasını 5. kez yayınlayan Ethisphere Enstitüsü iş etiğinde, kurumsal sosyal sorumlulukta, yolsuzluğa karşı çalışmalarda ve sürdürülebilirlikte en iyi uygulamaları sunan beyin takımı olarak bilinmektedir.

Ethisphere’den yapılan açıklamaya göre binlerce firma incelenmiş ve rekor sayıda başvuru çok aşamalı analizlerle değerlendirildikten sonra 110 şirket bu seneki listeye girmeye hak kazanmışlardır. Bu değerlendirmelerde firma bünyesindeki etik kurallar, firmanın dava ve yasa ihlal sicilleri, yenilikçilik kapsamında yapılan yatırımlar ve sürdürülebilir iş uygulamaları, kurumsal yurttaşlığı geliştirmeye yönelik faaliyetler incelenip; üst yöneticiler, sektördeki meslektaşlar, tedarikçiler ve müşterilerce gösterilen adaylar dikkate alınmıştır. Daha detaylı bilgi için,  www.ethisphere.com adresini ziyaret ediniz.