ECOLAB FORBES DERGİSİNİN YAYINLADIĞI DÜNYANIN EN YENİLİKÇİ ŞİRKETLERİ LİSTESİNDE 28. SIRAYI ALDI

Ecolab, Forbes dergisinin Ağustos ayında yayınladığı “Dünyanın En Yenilikçi Şirketleri” listesine girdi ve söz konusu listede 100 şirket içerisinde 28. sırada yer aldı. Ecolab Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Douglas Baker “Dünyayı, değer katan her yerde daha temiz, daha güvenli ve daha sağlıklı bir yer haline getirme amacımız yenililçilik yönündeki kararlığımızı destekliyor. Müşterilerimiz mükemmel hijyen sonuçlarının yanısıra su, enerji, atık ve iş gücü tasarrufu sağlayan yeni ürünler ve programlar talep ediyorlar. Sektörde yenilikçilik konusunda öncü olma ve müşterilerimize etkili çözümler sağlayan yeni ve daha iyi yollar bulma odağımızı sürdüreceğiz” dedi.

Söz konusu şirketler yeni yayınlanan “The Innovator’s DNA” isimli kitabın yazar ve araştırmacılardan oluşan ekip tarafından seçildi ve sıralandı. Bütün dünyadan ve tüm sektörlerden 3000 şirket arasından seçilenlerle oluşturulan listenin belirlenmesinde pazara sunulan yeni ürün ve servisler, sektör ve tüketicilere sağlanan değerlerin yanısıra firmaların kurumsal değerleri, ciro ve kar büyüme oranları gibi ekonomik veriler referans alınıyor.
Sıralama ise bir şirketin tahmin edilen veya beklenen yeniliklerine borsanın verdiği primi ölçen “yenilikçilik değeri” değerlendirilerek belirleniyor.

Ecolab araştırma, geliştirme ve mühendislik alanında yılda yaklaşık 90 milyon $ harcıyor ve dünya çapında 3700’den fazla patente sahip. Baker “Satışlarımızın üçte birinden fazlası son beş yılda geliştirdiğimiz müşteri çözümlerimizden geliyor” dedi. Ecolab’ın kimya, mikrobiyoloji, teknik servis, dozajlama, proses mühendisliği, gıda güvenliği, kamu sağlığı, hayvan sağlığı ve ambalajlama konularında uzman 750 araştırma ve geliştirme çalışanı dünyadaki yedi teknik merkezde çalışmalarını sürdürüyor. Yenilikler özellikle el bakımı, zemin bakımı, yiyecek ve içecek üretim ekipmanlarının yerinde temizliği,  tekstiller, antimikrobiyal ürünler ve bulaşık yıkama üzerine odaklanmış durumda. Ecolab’ın yenilikçilik sürecinde doğal kaynakları korumak için toplam etki yaklaşımı önemli. Ecolab Araştırma, Geliştirme & Mühendislik Kıdemli Başkan Yardımcısı Larry Berger “Sadece ürün formülasyonlarına değil aynı zamanda söz konusu ürünün kullanımının doğal kaynakları nasıl etkilediğine, ürün ambalajının çevreye olan etkisine, kullanıcının sağlığı ve güvenliğine odaklanıyoruz” dedi.

Dünyanın En Yenilikçi Şirketleri listesinin tamamını görmek için http://www.forbes.com/special-features/innovative-companies.html adresine bakabilirsiniz.